19 Eylül 2008 Cuma

mallebi lpüfü

Pastacılık Kursundan Öğrendiğim Bir Püf(Muhallebiyle İlgili)
ece23
09-16-2005, 03:00 PM
arkadaşlar,
muhallebi yaparken soğuk sütün içine kuru malzemeleri koyup, dibi tutmasın diye karıştıra karıştıra bekleriz ya; işte size bir püff!!
sütü kaynatın, diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırın, kaynayan süte bu kuru malzemeleri ekleyin, birkaç taşım kaynatın,
hiç bir farkı olmuyor, sütün kaynamasını beklemeye gerek yok artık, :wink:
sevgiler,,,ece23,,,
şule
09-16-2005, 03:46 PM
ne güzel bir kolaylık teşekkürler..
mutfakkedisi77
09-16-2005, 06:55 PM
Peki Ece topaklanma olmuyormu
ece23
09-16-2005, 09:22 PM
hayır cnm, hiç topaklanma falan olmuyor, deneyin göreceksiniz :wink: gerçekten çok kolaylık,
sevgiler,,,ece23,,,
lodos
09-17-2005, 12:07 AM
benim her zaman uyguladığım bir yöntemdir bu yalnız ben kuru malzemeleri yarım bardak soğuk sütle karıştırarak kaynayan süte ilave ediyorum ve bir taşım kaynayana kadar karıştırıyorum ne topaklanma derdi ne de uzun süre dibi tutmasın diye karıştırma derdi


bütün dertleriniz böyle basit olsun arkadaşlar
asudebade
10-07-2005, 02:02 PM
muhallebiyi pişirdikten sonla topaklanma gitsin diye illaki blenderden geçirmek zorunda kalıyordum.artık buna gerek kalmayacak teşekkür ederim.
ece23
10-11-2005, 12:21 AM
bu püf benimde işimi çoookk kolaylaştırdı :)
sevgiler,,,
pearl1453
10-11-2005, 10:47 AM
sağol canım işmi oldukça kolaylaştıracak
Şeyda
10-11-2005, 11:05 AM
haftasonu bende denedim oldukça pratik oluyor. çok güzel.....
meleksarı
10-15-2005, 08:36 PM
bende neden topaklandı acaba :?: :roll:
ece23
10-18-2005, 08:46 AM
hımmm,,, topaklanmaması lazım yaaa :roll: :roll: şaşırdım :?: , malzemesini ilave ettikten sonra hemen karıştırmaya başlamadınmı, beklettinmi acaba :?:
belki ondandır diyorum, çünkü ben hep bu yöntemi kullanıyorum artık, ve hiç böyle bişey başıma gelmedi, çok memnunum,,,
meleksarı
10-18-2005, 04:15 PM
aynen tarif ettiğin gibi yaptım ama olmadı,bir kez daha denicem :wink:
ipeko
01-12-2006, 11:33 AM
aynı işlemi puding pişirirken de yapabiliriz herhalde....büyük kolaylık gerçekten.
özlemsule
01-12-2006, 02:18 PM
TVde Oktay ustada daima bu yöntemi kullanıyor.Ama oda biraz soğuk süt ayırıp katı malzemeyi bununla iyice çırpıyor sonrada kaynayan sütten bir kepçe ilave edip tekrar çırpıp süte katıyor. ben denedim topaklanma olmadı.Kıvamı koyu olursa su ilavesi yapıyor daha parlak oluyormuş.
ezgideniz
02-18-2007, 05:25 PM
bende puding yaparken kullanıyrum bu yöntemi cok pratik oluyor

Hiç yorum yok: